TelekidsToys.nl maakt gebruik van cookies X

 

Speelgoed

 

Spelen met goed speelgoed is ontzettend tof, veilig, leerzaam en sluit goed aan op de ontwikkeling van jouw kind. Telekids Toys vindt goed speelgoed erg belangrijk en houdt bij de inkoop daarvan bovengenoemde criteria duidelijk in het oog. Bij Telekids Toys vind je dus speelgoed dat hier altijd aan voldoet. Bovendien is speelgoed dat een directe associatie met geweld oproept niet in ons assortiment opgenomen.

 

Speelgoed en ontwikkeling


Op zeer jonge leeftijd is speelgoed al erg belangrijk. Spelen bevordert de ontwikkeling van de motoriek, hand-oog coördinatie en ruimtelijk inzicht. Bovendien komen er bij het spelen ook emoties kijken, zoals bij het winnen of verliezen van een spel. Dan kunnen er gevoelens van blijdschap, teleurstelling of boosheid bij komen kijken. Kinderen moeten met die emoties leren omgaan. Dat is een belangrijk leerproces tijdens het opgroeien, wat door het spelen in een ongedwongen situatie geleerd wordt. Ook op sociaal vlak helpt speelgoed met het leren omgaan met andere individuen of je juist als individu staande te houden in een groep. Zo moeten kinderen op hun beurt wachten tijdens een spel, speelgoed delen met vriendjes en vriendinnetjes en reageren op reacties van andere  tijdens het spelen. Zonder het echt te beseffen leren ze dus heel veel waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

 

Ontdek talenten


Hoe speelt jouw kind het liefste met zijn speelgoed? Kijk eens goed wat hij of zij doet tijdens het spelen. Vooral de manier waarop ze spelen zegt alles over hun aangeboren talenten en je weet waar ze gelukkig van worden volgens Danielle Krekels. Zij runt een adviesbureau voor KernTalentenMethoden  en is schrijfster van Kinderspeelgoed vertelt wie je bent. Is jouw kind heel verzorgend? Ziet het poppenhuis er altijd netjes en gezellig uit en organiseert ze gezellige theekransjes? Dan is een van haar talenten om voor andere te willen zorgen. Of is schooltje spelen een van de favorieten, dan is de kans groot dat jouw kind graag informatie wilt overbrengen en wordt het later wellicht een goede leerkracht. Maakt hij op jonge leeftijd al de mooiste bouwwerken met LEGO of Meccano? Dan is hij misschien wel een architect of aannemer in spé. Handig om te weten als jouw kind later bijvoorbeeld een studie moet kiezen.

 

Speelgoed moet tof zijn!


Dat speelgoed goed is voor de ontwikkeling en dat je talenten kunt aflezen van de manier waarop ze er mee spelen is heel mooi, maar voor jouw kind is natuurlijk maar één ding belangrijk; het moet vooral heel erg leuk zijn om mee te spelen! En dat vindt Telekids Toys uiteraard ook. Onze inkopers zijn daarom dagelijks op zoek om de leukste speelgoedartikelen te vinden voor kinderen van alle leeftijden. Houd Telekids Toys dan ook goed in de gaten, want je zult hier regelmatig nieuw,  tof speelgoed vinden en natuurlijk altijd voor een scherpe prijs.